PATINAMUSEET


Jag heter Pelle Brännström och är  en Bodensare som alltid gillat gamla prylar. Jag har samlat grejer sedan barnsben och redan då var min dröm att någon gång få ett eget museum.


2012 gjorde jag slag i saken och köpte fd. sommarstallet på A8 i Boden. En kulturbyggnad som nu är över 100 år. Därefter började jag inreda och bygga upp miljöer/montrar av återvunnet material runt mina fordon. Jag har alltid känt det som en utmaning att se funktioner och möjligheter i att återvinna gammalt. Idén med museet är inte att visa blanka putsade prylar i nyskick utan de flesta grejerna är i "fyndskick" grundtanken ligger mer i att människor ska få en minnestripp och bli påmind om saker som dom varit med om. En "minnenas mötesplats" mao. Detta verkar funka bra, för de flesta som jag träffat på mitt museum har minnen runt de prylar som jag visar och många intressanta historier berättas och förs vidare.


Innehållet i min samlig har inget tema, jag samlar inte på något speciellt märke eller typ av farkost utan här finns det mesta som jag funnit det intressant att samla på t.ex.: en gammal DKW bil, Saab djungeltrumma, trehjulingar, rullstolar, hemmabyggen, minimoppar, båtmotorer, motorsågar, cykelbil, snöskotrar, Vespor, Lambrettor, Harley, 98cc, övriga MC, cyklar, påhängare, 30-tals traktor, gammal 40-tals "monster" snöslunga, gräsklippare från 1936, jordfräs, korvvagn samt över 100 mopeder av alla de slag och övrig kuriosa. Det finns även ett vardagsrum, tandläkarhörna, skomakeri, fiskebod, utedass, cykelverkstad och en gammal frisersalong.


Hela museet är i två plan och är på över 650 kvm.


Eftersom jag i grunden är en genuin mekare och allfixare så är projekten alltid många och samlingen utvecklas hela tiden.